– 250g svežih šampinjonov
– 1 JŽ limoninega soka
– 1 JŽ olivnega olja
– 2 jajci
– 1 JŽ hrena
– 40 g majonez
– 2 JŽ kisle smetane
– sol, poper
– 1 JŽ limoninega soka
– 1 JŽ olivnega olja
– 2 jajci
– 1 JŽ hrena
– 40 g majonez
– 2 JŽ kisle smetane
– sol, poper
Za namaz najprej očistite šampinjone in jih drobno nasesekljajte in pokapljajte z limoninim sokom. V ponvi segrejte olivno olje in šampinjone popražite dokler voda ne izpari. Jajci trdo skuhajte, ohladite in sesekljajte. Ko so vse sestavine ohlajene, zmešate gobe, hren in jajca in začinite. Nato dodajte še kislo smetano in majonezo, premešajte in postavite v hladilnik za 1 uro. Namaz lahko servirate s kruhom ali pa ga napolnite v žepke iz listnatega testa.