Solata s kraljevimi ostrigarji
Kraljeve ostrigarje popražite na olju in pri zmernem ognju pražite 8 min. Dodajte narezano čebulo in začinite s soljo in poprom in pražite še 3 min. Ostrigarje dajte v skledo, da se malo ogladijo...
PreberiKraljevi ostrigarji s testeninami
Kraljeve ostrigarje očistite in po dolžini narežete na rezine. Segrejte olje in gobe na hitro popražite. Dodajte šalotko in česen in nato maslo. Zmanjšajte ogenj in še 10 min pražite. Na koncu...
PreberiPolpeti iz ostrigarjev
Sestavine za 4 osebe: - 400g ostrigarjev - narezanih - 4 žemlje - čebulo - JŽ svinjske masti - 1 jajce - 1 JŽ kisle smetane - 1 strok česna - peteršilj, sol, poper, majaron, origano - drobtine ...
PreberiBukovi ostrigarji z zeliščno omako
Za zeliščno omako umijete in posušite zelišča. Vse sestavine sesekljajte na drobno. Vse skupaj zmešate s kislo smetano in postavite na hladno….
PreberiPuranji fileji s šitaki v smetanovi omaki
Gobe očistite, vendar ne umivajte. Narežite na lističe ali na kose. Olupite čebulo in jo sesekljajte. Očistite papriko in narežite na kocke….
PreberiFile smuča s šitaki
Sezam in sečuanski poper na hitro popražite brez dodatka olja. Odstavite in primešate koriander in morsko sol. Vse skupaj na drobno zmeljite. …
PreberiŠampinjoni na žaru
Šampinjone očistite s papirnato brisačko in jim odrežete peclje. Timjanu, rožmarinu in peteršilju odstranite vejice in vse drobno nasesekljajte. …
PreberiŠampinjonov namaz
Za namaz najprej očistite šampinjone in jih drobno nasesekljajte in pokapljajte z limoninim sokom. …
Preberi