Nad izviri 26, Miklavž na Dravskem polju, Slovenija
Tel: 041 526 850 / +386 40 817 716

Puranji fileji s šitaki v smetanovi omaki

Puranji fileji s šitaki v smetanovi omaki
Sestavine za 4 osebe

– 200 g   šampinjonov
– 100 g   bukovih ostrigarjev
– 250 g   šitaki gob
– 2   čebuli
– 1/2   rdeče in rumene paprike
– 4 puranje zrezke
– 3 JŽ olja
– sol in poper
– 200 g   basmati riža
– 300 ml   jušne osnove
– 100 ml   sladke smetane
– 1-2 JŽ   moke
– 2 JŽ   vina
– timjan in peteršilj 

Priprava

Gobe očistite, vendar ne umivajte. Narežite na lističe ali na kose. Olupite čebulo in jo sesekljajte. Očistite papriko in narežite na kocke. Segrejte olje in meso z obeh strani popražite. Nato začinite s soljo in poprom. Vzamete iz olja in postavite na toplo. Skuhajte riž in 10 pred koncem dodajte papriko. V maščobi, ki je ostala od pečenja zrezkov popražite čebulo, nato dodate gobe. Začinite in pražite tako dolgo, da izpari tekočina. Dodajte jušno osnovo in smetano, ter zgostite z moko. Začinite s soljo, poprom in vinom.