Nad izviri 26, Miklavž na Dravskem polju, Slovenija
Tel: 041 526 850 / +386 40 817 716

Bukovi ostrigarji z zeliščno omako

Bukovi ostrigarji z zeliščno omako
Sestavine za 4 osebe

– 500 g svežih ostrigarjev
– jajca, moko in drobtine

Za zeliščno omako:

– 150 – 200 g kisle smetane
– polovico stisnjenega stroka česna
– limonin sok
– sol in poper
– peteršilj, baziliko in drobnjak

Priprava

Za zeliščno omako umijete in posušite zelišča. Vse sestavine sesekljajte na drobno. Vse skupaj zmešate s kislo smetano in postavite na hladno. Bukove ostrigarje očistite s čopičem in jim odstranite peclje. Pripravite si sestavine za paniranje in vsakega posebej položite najprej v moko, nato v jajce in na koncu v drobtine. Segrejte olje in ocvrite.